Ontbijt - lunch - high tea met een vleugje vakantiegevoel!
Elke weekdag open van 8-17 uur, weekend van 9-17 uur: welkom!

Allergieën enzo

Steeds meer mensen zijn zich bewust van de effecten van voeding op hun lichaam en gezondheid en van de invloed van hun keuzes op ons milieu. We proberen zoveel mogelijk op allergieën en dieetwensen in te spelen en duurzaamheid te waarborgen, met een gezonde dosis nuchterheid.

Gluten
We hebben altijd glutenvrij brood in huis, onze bouillon is glutenvrij en we hebben altijd een glutenvrij taartje op de menukaart. Houd er met ernstige allergieën rekening mee dat er wel gluten rondwaren in onze keuken. We houden het zoveel mogelijk gescheiden, maar we hebben geen aparte bereidingsruimte.

Lactose
Alle koffies kunnen we met sojamelk, havermelk of sproud maken (zonder meerkosten) en we hebben standaard soja-yoghurt in huis. De soep is ook vrijwel altijd zonder room. Zo is lactose prima te vermijden. Bij soja/haver-koffie serveren we dan ook pure chocolaatjes.

Vegetarisch en veganistisch
Er staan bewust een aardig aantal vegetarische  en zelfs veganistische broodjes op de kaart en ook bij de warme lunch is er altijd minimaal één vegetarische variant, liefst ook veganistische variant. En uiteraard is er een veganistisch taartje. De huisgemaakte soepen zijn vrijwel altijd vegetarisch en vaak veganistisch en dus lactosevrij.

High tea’en met allergieën
Glutenvrij high tea’en kan! Wel graag minimaal 2 dagen van tevoren reserveren, zodat we het kunnen voorbereiden. Helaas is een lactosevrije of vegan high tea voor ons lastig; daar zijn we onvoldoende in gespecialiseerd. De taarten bevatten vaak nog eieren en/of dierlijke vetten (boter). Als je wat minder variatie accepteert en het is niet te druk, dan kunnen we soms een uitzondering maken. Lunchen met eventueel een vegan taartje als dessert kan wel een betere optie zijn!

Bekijk hier onze volledige allergenenlijst, maar overleg vooral met de bediening en de koks over je intoleranties en allergieën. We houden er graag rekening mee!

Check the allergen list in English here and please inform us; we are happy to help you choose!