Ontbijt - lunch - high tea met een vleugje vakantiegevoel!
LET OP: Heel de zomer elke dag open van 9-17 uur: welkom!

De locatie

Het oude reisbureau
Op de locatie van de Ontdekking was 60 jaar lang reisbureau Bontour gevestigd. Met een knipoog naar het verleden willen we de gasten van de Ontdekking een vleugje vakantiegevoel laten beleven in hun eigen stadsie. Als je oplet, vind je de diverse continenten terug op de menukaart én in de inriching van het knusse split-level pand met al zijn eigen hoekjes. Al met al biedt de Ontdekking een unieke sfeer om te relaxen, te werken, bij te praten en te genieten.

Centraal in de Voorstraat
De Ontdekking bevindt zich in het hart van Utrecht, op de kruising van de Voorstraat met de pittoreske Plompetorengracht, direct tegenover de veel bezochte City Bioscoop en de Universiteitsbibliotheek.

Eeuwenoude historie
Het pand heeft het uiterlijk van een laat 19e-eeuws huis al staat het er al sinds de 14e eeuw en heeft dan ook een grote historische waarde.  Rond 1533 werden drie kleine huizen samengevoegd. Het huis had een bedrijfsbestemming, sprake is van een bakker, slotenmakers, ververs, apothekers, het voormalige reisbureau en tot slot nu de lunchzaak.

historie pand

Herontdekt als dagrestaurant
Tegenwoordig vind je er een volwaardig dagrestaurant met free wifi, een gezellige leestafel, knusse banken, stapels reisboeken en tijdschriften en spellen ter begeleiding van alle huisgemaakte gerechten.

_mg_1551