Ontbijt - lunch - high tea met een vleugje vakantiegevoel!
Elke dag open van 9-17 uur; welkom! (zomerrooster, vanaf september weer om 8 uur open door de weeks)
Actuele situatie: vanaf augustus / september zoeken we weer nieuwe toppers voor ons team!
De zomer is voor gemiddeld wat rustiger, zoals voor de meeste koffie/lunch-zaken. Na de zomer hebben we traditioneel een wisseling van de wacht: onze tussenjaartoppers gaan weer studeren, sommigen studeren af en starten met een baan op hun vakgebied en langzaamaan komt er een einde aan de heerlijke terrasdagen en krijgen gasten weer zin in koffie en taart. Daarom zullen we weer kennismakingsgesprekken gaan plannen en sollicitanten uitnodigen om te komen proefdraaien. Lees hieronder op welke plekken we versterking kunnen gebruiken en hoe we tegen de verschillende rollen aan kijken!
IN DE KEUKEN: In ons keukenteam heb je geen koksopleiding nodig. Wel moet je koken en/of bakken leuk vinden en ervan houden om heel veel lekkere broodjes te maken! Je snapt dat slim en snel werken belangrijk is en dat je de basiskennis van allergenen snel onder de knie moet krijgen. Je bent gedreven om gerechten niet alleen correct, maar ook mooi op te leveren! Daarbij vind je het ook nog leuk om de rest van het team een handje te helpen als dat uitkomt: vaten doen we immers samen en even een paar tafels bedienen of met iemand afrekenen aan de kassa; dat kan nèt voldoende lucht bieden aan je collega’s. Dan komt er daarna beslist iemand vragen of ze voor jou wortels kunnen raspen!
ACHTER DE KOFFIEMACHINE: Je hebt geen officiële barista opleiding nodig om op deze plek uit de voeten te kunnen. Wel heb je al veel ervaring met een koffiemachine met handmatige melkopschuimer en misschien is je latte art nog niet zo spectaculair; je weet wel dat je anders moet schuimen voor een latte macchiato dan voor een flat white en je kunt ze op hoog tempo zetten, ook als er drie verschillende melksoorten worden besteld! De plek achter de bar is bij ons echt een overzichtsplek van waaruit je een sterk gevoel ontwikkelt voor hoe het team optimaal functioneert en dus ben je vanuit die plek de aangewezen persoon om het team collegiaal aan te sturen. Niemand staat bij ons uitsluitend ‘barista’; je draait altijd ook dagen in de bediening en in de afwas en liefst, als je wat meer dagen per week werkt, ook regelmatig een keukendienst. Zo kun je op piekmomenten ook altijd kort inspringen in de keuken.
IN DE BEDIENING: In de bediening vind je het leuk om in de korte momenten dat je aan tafel staat écht contact te maken met gasten, Door ons schattige pand met al zijn split levels en charmante hoekjes is het enorm onoverzichtelijk en moet je continu rondjes én trappen lopen om je wijken in de gaten te houden. Er komen veel vaste gasten en ook veel binnen- en buitenlandse toeristen. Als je je talen wilt oefenen, krijg je daar volop gelegenheid voor. We werken met handhelds, nemen bestellingen op aan tafel en wijklopers lopen ook alles uit. We werken dus niet met runners. Omdat we graag zien dat iedereen alles kan en overal inspringt, nemen we het liefst mensen aan die de horeca-basis al ergens anders hebben geleerd. Je kunt dus al lopen met een dienblad, bent gewend aan tafelnummers, weet iets van allergenen en snapt dat de horeca vereist dat je in principe een weekenddag werkt.
In alle functies is het mogelijk om onderdeel te worden van het vaste team of van het flexteam en in beide teams is het mogelijk meer dagen per week te werken of juist maar twee. We geloven niet echt in één dag per week, tenzij je een periode meer bij ons hebt gewerkt. Hieronder lees je meer over het verschil tussen deze teams.
Spreekt dit je aan? Stuur dan een mail met je CV naar info@deontdekkingutrecht.nl. In de mail horen we graag meteen iets over je beschikbaarheid!
Goed om je te realiseren: we eisen minimaal 1 weekenddag beschikbaarheid (want we willen allemaal wel eens een weekend vrij, terwijl het dan juist het drukst is) en als je graag alle feestdagen naar festivals wilt, dan gaat dit bij ons echt niet, al proberen we de feestdagen eerlijk te verdelen. (We zijn alleen beide Kerstdagen en nieuwjaarsdag dicht.)
Ook goed om te weten: we betalen CAO-conform in schaal 2. Je kunt makkelijk googelen wat dit inhoudt voor jouw leeftijdscategorie. Je start bij ons vrijwel altijd op een 0-uren contract (we werken niet met ZZP’ers), maar bij wederzijds “blij zijn” bieden we graag een vast urencontract aan en dat kan tussen de 16 en 36 uur liggen.
We zijn zuinig op ons warme, hechte en vaardige team; als de eerste kennismaking bevalt vragen we je een paar uur te komen proefdraaien op de vloer; ook die ‘klik’ is belangrijk!
IETS MEER ACHTERGRONDINFO: Ons team, ons kapitaal
Ons gezellige team is informeel, vrolijk, warm, efficiënt, flexibel en divers. Dat houdt de Ontdekking laagdrempelig en zorgt ervoor dat iedereen zich welkom voelt. Er wordt hard gewerkt en op alle plekken bijgesprongen, zodat vrijwel iedereen uit de voeten kan in de bediening, in de keuken, in de afwas en achter de espressomachine. Er wordt ook veel gelachen, meegeleefd en lastige dingen worden door het team gezamenlijk opgevangen.
Het team bestaat uit twee groepen: de vaste kern, met mensen die voor een vast aantal uren in dienst zijn, en het flex-team, met vooral studenten, die afhankelijk van hun collegerooster meer of minder uren maken. Wil je solliciteren, lees dan even wie we op termijn weer zoeken en mail ons dan!
Het FLEX-team van de Ontdekking: Collega’s in dit team worden flexibel ingezet, waarbij zoeken naar een win-win: we houden zoveel mogelijk rekening met je andere bezigheden (je collegerooster bijv) en je gewenste uren, maar vragen ook aan jouw kant flexibiliteit wanneer nodig. We vragen een beschikbaarheid van minimaal twee dagen per week, waarvan ook minimaal één weekenddag. In verband met de natuurlijke groei van het team zoeken we vaak jonge studenten die bijvoorbeeld net beginnen in Utrecht en de komende jaren bij ons wil werken. Ervaring in de horeca en specifiek met een espressomachine met melkopschuimer is een pre. Hoewel we veel internationale gasten ontvangen en basisspreekvaardigheid in het Engels dus belangrijk is, is de interne voertaal Nederlands en nemen we alleen collega’s aan die vloeiend Nederlands spreken. Wil je solliciteren op een plek in het flex-team? Mail dan je CV met vermelding van je ervaring, je barista-/keuken-vaardigheden en beschikbaarheid (week/weekend, aantal dagen per week) én een korte motivatie naar Ilse op: info@deontdekkingutrecht.nl.
Het VASTE team van de Ontdekking: Ons team met vaste collega’s in loondienst is de stabiele kern van de Ontdekking. Zij zijn op alle plekken binnen de Ontdekking inzetbaar, wat betekent dat ze allen moeiteloos mooie cappuccino’s zetten, met plezier broodjes en ontbijtjes maken en snel zijn in de bediening. Of ze werken in de keuken en maken daar de patisserie, de soepen en al het andere lekkers. De keukenhelden lopen ook regelmatig mee in de zaak als het druk is voor de bediening, en de toppers uit de bediening springen ook bij in de keuken als daar de piek ligt. Daarbij pakken ze samen de afwas op. Ze spreken allemaal vloeiend Nederlands, werken minimaal 2 dagen per week, met CAO-conforme arbeidsvoorwaarden en verbinden zich voor een langere tijd aan ons. Het team zit maandelijks bij elkaar om ook buiten het operationele werk verantwoordelijkheden te delen en de Ontdekking verder te brengen. Wil je solliciteren, mail dan je CV en motivatie naar Ilse via info@deontdekkingutrecht.nl.