Ontbijt - lunch - high tea met een vleugje vakantiegevoel!
Elke weekdag open van 8-17 uur, weekend van 9-17 uur: welkom!

Werken bij de Ontdekking

Actuele situatie: we zoeken vanaf augustus/september weer versterking van ons team, zowel achter de koffiemachine, in de bediening en in de keuken! EN: zoek je een vaste baan voor de komende jaren en vind je het leuk binnen de Ontdekking en haar team een leidinggevende positie te gaan vervullen – dan maken we graag plek voor je!

Het is gelukt! Afgelopen maanden hebben we zoveel sollicitaties gekregen, waartussen heel veel kandidaten zaten met relevante ervaring. Lucky us!! We willen graag alle sollicitanten en proefdraaiers bedanken! Jullie sturen mails, stellen CV’s op, geven die soms zelfs af en komen proefdraaien om te kijken of het zo leuk is als het leek en of er een klik is met het team en onze manier van werken! Alleen zo krijgen we weer een fijn team op de vloer. 

En dat is nu dus gelukt. We gaan ons komende tijd richten op het inwerken van onze nieuwe aanwinsten. Voor nu zoeken we dan ook niet fanatiek nieuwe mensen meer. We weten al wel dat in september veel collega’s weer gaan studeren en dan hebben we zeker weer nieuwe toppers nodig die veel kunnen en willen werken. EN als je een vaste baan zoekt als leidinggevende, bijvoorbeeld als floormanager (zie onder). Met een vaste baan bedoelen we dan geen tussenjaar waarin je veel wilt werken. We bedoelen dan echt iemand die zich de komende jaren zich verbindt aan ons en ons helpt ontwikkelen. Voor zo iemand maken we graag plek als het klikt en de eerste samenwerking goed bevalt. Mail ons dan vooral!!

IN DE KEUKEN: Voorlopig zitten we goed in ons keukenteam! Met Maud hebben we er een fulltime topper bij gekregen en er komt vanaf september zeker weer ruimte, en wellicht eerder, als er een fulltimer stopt.  Als het zover is, is het goed om de volgende dingen te weten: je hebt geen koksopleiding nodig. Wel moet je koken en/of bakken leuk vinden! Je snapt dat slim en snel werken belangrijk is en dat je de basiskennis van allergenen snel onder de knie moet krijgen. Je houdt ervan om gerechten niet alleen correct, maar ook mooi op te leveren! Liefst vind je het ook nog leuk om de rest van het team een handje te helpen als dat uitkomt: even een uurtje vaten, een paar tafels bedienen of met iemand afrekenen aan de kassa; dat kan nèt voldoende lucht bieden en dan komt er daarna beslist iemand vragen of ze voor jou wortels kunnen raspen!

ACHTER DE KOFFIEMACHINE / IN DE BEDIENING: vanaf september (maar iets eerder of later kan vaak ook), zoeken wij beslist weer versterking in de bediening en achter de koffiemachine! Dan gaan er collega’s studeren, en dus komt er ruimte achter de bar en voor lopers! Je hebt geen barista opleiding nodig. Wel heb je al ervaring met een koffiemachine met handmatige melkopschuimer en misschien is je latte art nog niet zo spectaculair; je weet wel dat je anders moet schuimen voor een latte macchiato dan voor een flat white! In de bediening vind je het leuk om in korte momenten echt contact te maken met gasten en ook deins je niet terug voor het collegiaal aansturen van het team. De plek achter de bar is bij ons echt een overzichtsplek van waaruit je een sterk gevoel ontwikkelt voor hoe het team optimaal functioneert. Liefst vind je het ook nog leuk om in de keuken even bij te springen als daar een piek is! 

ALS VASTE KRACHT OF FLOORMANAGER: je bent natuurlijk iemand met een bak relevante ervaring, een opgeruimd karakter, talent voor leidinggeven en een flink verantwoordelijkheidsgevoel. Je kunt uit de voeten als barista, de basis van de keuken beheers je of wil je leren, je denkt mee over de gehele gang van zaken op de vloer én daarbuiten en realiseert je dat een gelukkig en effectief team uiteindelijk de grootste succesfactor is. Mede-eigenaarschap is op termijn een optie!

Spreekt dit je aan? Stuur dan een mail met je CV naar info@deontdekkingutrecht.nl. In de mail horen we graag meteen iets over je beschikbaarheid!

Goed om je te realiseren: we eisen minimaal 1 weekenddag beschikbaarheid (want we willen allemaal wel eens een weekend vrij, terwijl het dan juist het drukst is) en als je graag alle feestdagen naar festivals wilt, dan gaat dit bij ons echt niet, al proberen we de feestdagen eerlijk te verdelen. (We zijn alleen beide Kerstdagen en nieuwjaarsdag dicht.)

Ook goed om te weten: we betalen CAO-conform in schaal 2. Je kunt makkelijk googelen wat dit inhoudt voor jouw leeftijdscategorie. Je start bij ons vrijwel altijd op een 0-uren contract (we werken niet met ZZP’ers), maar bij wederzijds “blij zijn” bieden we graag een vast urencontract aan en dat kan tussen de 16 en 36 uur liggen.

We zijn zuinig op ons warme, hechte en vaardige team; als de eerste kennismaking bevalt vragen we je een paar uur te komen proefdraaien op de vloer; ook die ‘klik’ is belangrijk!

IETS MEER ACHTERGRONDINFO: Ons team, ons kapitaal
Ons gezellige team is informeel, vrolijk, warm, efficiënt, flexibel en divers. Dat houdt de Ontdekking laagdrempelig en zorgt ervoor dat iedereen zich welkom voelt. Er wordt hard gewerkt en op alle plekken bijgesprongen, zodat vrijwel iedereen uit de voeten kan in de bediening, in de keuken, in de afwas en achter de espressomachine. Er wordt ook veel gelachen, meegeleefd en lastige dingen worden door het team gezamenlijk opgevangen.

Het team bestaat uit twee groepen: de vaste kern, met mensen die voor een vast aantal uren in dienst zijn, en het flex-team, met vooral studenten, die afhankelijk van hun collegerooster meer of minder uren maken. Wil je solliciteren, lees dan even wie we op termijn weer zoeken en mail ons dan!

Het FLEX-team van de Ontdekking: Collega’s in dit team worden flexibel ingezet, waarbij zoeken naar een win-win: we houden zoveel mogelijk rekening met je andere bezigheden (je collegerooster bijv) en je gewenste uren, maar vragen ook aan jouw kant flexibiliteit wanneer nodig. We vragen een beschikbaarheid van minimaal twee dagen per week, waarvan ook minimaal één weekenddag. In verband met de natuurlijke groei van het team zoeken we vaak jonge studenten die bijvoorbeeld net beginnen in Utrecht en de komende jaren bij ons wil werken. Ervaring in de horeca en specifiek met een espressomachine met melkopschuimer is een pre, en vrijwel een must als je de twintig gepasseerd bent. Hoewel we veel internationale gasten ontvangen en basisspreekvaardigheid in het Engels dus belangrijk is, is de interne voertaal Nederlands en nemen we alleen collega’s aan die vloeiend Nederlands spreken.

Wil je solliciteren op een plek in het flex-team? Mail dan je CV met vermelding van je ervaring, je barista-/keuken-vaardigheden en beschikbaarheid (week/weekend, aantal dagen per week) én een korte motivatie naar Ilse op: info@deontdekkingutrecht.nl. Weet wel dat we dus op zijn vroegst in augustus/september weer versterking zoeken.

Het VASTE team van de Ontdekking: Ons team met vaste collega’s in loondienst is de stabiele kern van de Ontdekking. Zij zijn op alle plekken binnen de Ontdekking inzetbaar, wat betekent dat ze allen moeiteloos mooie cappuccino’s zetten, met plezier broodjes en ontbijtjes maken en snel zijn in de bediening. Of ze werken in de keuken en maken daar de patisserie, de soepen en al het andere lekkers. De keukenhelden lopen ook regelmatig mee in de zaak als het druk is voor de bediening, en de toppers uit de bediening springen ook bij in de keuken als daar de piek ligt. Daarbij pakken ze samen de afwas op. Ze spreken allemaal vloeiend Nederlands, werken minimaal 2 dagen per week, met CAO-conforme arbeidsvoorwaarden en verbinden zich voor een langere tijd aan ons. Het team zit maandelijks bij elkaar om ook buiten het operationele werk verantwoordelijkheden te delen en de Ontdekking verder te brengen. Voor tussenjaar-collega’s komt er weer plek vanaf februari naar verwachting. Voor sollicitanten die een vaste baan zoeken voor de komende jaren maken we graag plek als het klikt. Wil je solliciteren, mail dan je CV en motivatie naar Ilse via info@deontdekkingutrecht.nl.