Dagelijks open van 08:00 tot 18,00, weekend van 09:00 tot 18.00 uur.
Huisgemaakt ontbijt, lunch, high-tea & borrel! Telefoon: 030-751 47 19

Allergieën enzo

Steeds meer mensen zijn zich bewust van de effecten van voeding op hun lichaam en gezondheid. We proberen zoveel mogelijk op allergieën en dieetwensen in te spelen, met een gezonde dosis nuchterheid.

Gluten
We hebben altijd glutenvrij brood in huis, onze bouillon is glutenvrij en we hebben altijd een glutenvrije taart op de menukaart. Wees er met ernstige allergieën bewust van dat er wel gluten rondwaren in onze keuken. We houden het zoveel mogelijk gescheiden, maar we hebben geen aparte bereidingsruimte.

Lactose
Alle koffies kunnen we met sojamelk of havermelk maken (zonder meerkosten, want we dragen graag bij aan een duurzamere wereld) en we hebben standaard soja-yoghurt in huis. De soep is ook vrijwel altijd zonder room. Zo is lactose prima te vermijden. Bij soja/haver-koffie serveren we dan ook pure chocolaatjes.

Vegetarisch
Er staan bewust een aardig aantal vegetarische broodjes op de kaart en ook bij de warme lunch is er altijd minimaal één vegetarische variant. De huisgemaakte soepen zijn vrijwel altijd vegetarisch en er kan veel op verzoek worden weggelaten

Veganistisch
We bieden sinds deze zomerkaart drie veganistische broodjes aan: een broodje bietenhummus met pistachenootjes, een broodje Delhi ‘eier’salade en een broodje zoete aardappel spread! De arabic night smoothie is veganistisch en veel van onze soepen ook. Een veganistische salade behoort op verzoek altijd tot de mogelijkheden. Op dit moment hebben we geen vaste vegan taart op de menukaart, maar er zal regelmatig een vegan taart op het krijtbord staan.

High tea’en met allergieën
Glutenvrij high tea’en kan! Wel graag minimaal 2 dagen van tevoren reserveren, zodat we het kunnen voorbereiden. Helaas is lactosevrij of vegan high tea voor ons lastig. De taarten bevatten, buiten de crazy wacky allemaal lactose en/of eieren en/of dierlijke vetten (boter). Lunchen is dan een betere optie!