Ontbijt - lunch - high tea met een vleugje vakantiegevoel!
Elke weekdag open van 8-17 uur, weekend van 9-17 uur: welkom!

Over de Ontdekking

Veel meer dan een koffiezaak
Op de locatie van De Ontdekking heeft 60 jaar lang een reisbureau gezeten. Met een knipoog naar dit verleden hebben we in 2013 het pand omgebouwd en het reisthema vastgehouden in de menukaart en de inrichting. De Ontdekking biedt een gezellige, informele omgeving, waarin elk hoekje een eigen sfeer heeft. De menukaart biedt voor elk moment van de dag passende, huisgemaakte gerechten. ’s Morgens een licht of uitgebreid ontbijt, de hele dag door heerlijke belegde broodjes en vanaf 12 uur quiche, een salade en huisgemaakte soep. Natuurlijk zijn onze zelfgebakken taarten de hele dag verkrijgbaar en high-tea’en kan vanaf 14 uur.

Internationale sfeer en menukaart
De vele hoekjes en verdiepingen binnen de locatie maken de Ontdekking knus en gezellig om te zitten. Neem de houten vliering boven de bar. Door de relaxte sfeer en kleurrijke lounge banken waan je je meteen in Latijns Amerika.

Ook als je alleen voor een drankje komt, bieden we volop keus. We zijn trots op onze Bacchi-koffie die we in alle varianten voor je zetten en onze Senza Tea, die we los serveren. Ook hebben we een uitgebreid assortiment frisdrank, waaronder Orangina en Ginger Beer, en maken we elke dag verse smoothies in de blender met niets dan natuurlijke ingrediënten. De Sunny island bijvoorbeeld, met sinaasappelsap, banaan en mango. Je waant je meteen in de zon!

Alvast even rondlopen bij de Ontdekking? Dat kan hieronder!
Let op: je verdwaalt gemakkelijk! Als hulpmiddel: je komt binnen bij de bar en dan kun je met de trap omhoog naar ZA: Zuid-Amerika. Ga je vanaf de bar naar rechts, op de begane grond, dan kom je in EU: Europa. Vanuit Europa kun je omhoog naar AZ: Azië en naar beneden naar AF: Afrika.