Dagelijks open van 08:00 tot 18,00, weekend van 09:00 tot 18.00 uur.
Huisgemaakt ontbijt, lunch, high-tea & borrel! Telefoon: 030-751 47 19

Werken bij Pesto

De Ontdekking krijgt een broer – Nieuw concept in aantocht, nieuw team gezocht!

Voor een nieuw concept aan de Veilinghavenkade zijn we per medio februari (uiterlijk maart) 2018 op zoek naar enthousiaste teamspelers die mee willen bouwen aan een bruisend ontbijt-, lunch- en dinerrestaurant dat een breed publiek aantrekt.

De locatie
“Locatie locatie, locatie” zeggen ze. Dat klopt, behalve dat erboven nog ‘team, team, team’ zou moeten staan. Maar de locatie is absoluut cruciaal. We hebben het hier over de Veilinghaven; waar je niet alleen uitkijkt over de zeilmasten en het water, maar waar ook de komende jaren op veel omringende terreinen wordt gebouwd: Utrecht heeft besloten dat dit stadsdeel mag groeien, in woningen en bedrijvigheid en daar hoort ook bloeiende horeca bij. Daarbij hebben we de beschikking over een zonovergoten terras en een pand met daglicht aan drie kanten. Uitermate geschikt voor ontbijten met de eerste zonnestralen, lunchen onder parasols of dineren met uitzicht op de zeilmasten.

foto Veilinghavenkade

Het concept
Een vleugje Italië in je eigen stadsie. Daar staat Pesto voor. Een goede espresso, mooie kazen, goede pasta, verse vis, seizoensgroenten, biologisch vlees, de mogelijkheden zijn eindeloos. Uiteraard gaan we voor de beste huisgemaakte pesto van Utrecht die gasten ook kunnen kopen voor thuis. We nemen daarbij de vrijheid om onze eigen varianten te creëren: boerenkoolpesto, chocoladepesto, een versie met radijs. De inrichting benadrukt de ongedwongen en moderne sfeer: er staan strakke tafels en warme leren fauteuils, je kunt hoog borrelen en in een bank wegzakken met koffie en een grappa. Je kunt er ook een krantje lezen met een goede cappuccino, en je even buiten wanen als je de verse kruiden ruikt die om je heen voor levendig groen zorgen. We bieden een wijkfunctie voor de gezinnen die vlak bij wonen, een lunchplek voor (internationale) gasten van de Rabobank en de Jaarbeurs en een theater/filmdiner voor gasten die nog avondplannen hebben. Als wij, met de leukste bediening van Utrecht, het goed doen, dan voelt iedereen zich thuis.

De menukaart
We zullen een volwaardige ontbijtkaart bieden, warme lunch en luxe broodjes, verse soepen en voor het diner een overzichtelijke selectie uitstekende voor-, tussen-, hoofd- en nagerechten. Het zal veelal gaan om herkenbare gerechten met een eigen twist, waarbij het basisgerecht of de twist hun inspiratie in Italië vinden. Buiten de vaste kaart bieden we wekelijks wisselende gerechten, zodat we optimaal gebruik kunnen maken van het kwalitatief juiste aanbod van zorgvuldig geselecteerde leveranciers. Bovendien blijven we zo ook vaste gasten verrassen. Een ruime selectie aan wijnen die ook per glas besteld kunnen worden, maakt het compleet. Zo kunnen gasten een avond uitgebreid tafelen, maar ook even binnen vallen voor een snel en lekker hoofdgerecht.

Team, team, team
Wij geloven dat het team de basis vormt van een succesvolle horecazaak. Een prettige onderlinge sfeer, effectief overleg met elkaar en met de eigenaren, ruimte voor eigen inbreng en gedeelde verantwoordelijkheden, inzicht in de bedrijfsvoering en succesfactoren en heldere gezamenlijke doelen; belangrijke factoren zodat een team energiek aan het werk is, gasten kan blijven verrassen en zo een langdurig succesvol concept neer kan zetten.

Foto bar Pesto

Iets voor jou?
Pesto moet nog starten, dus dit is voor alle teamleden een kans om het van begin af aan mee vorm te geven. We zoeken collega’s voor alle disciplines, waaronder in elk geval:

  • Twee energieke zelfstandig werkend koks waarvan er een verantwoordelijkheid neemt voor de dagfunctie: de patisserie, ontbijt- en lunchgerechten en de ander onze chefkok ondersteunt in de avond. De taken zijn wellicht in enige mate uitwisselbaar – het dagteam draagt bij aan de mise-en-place voor de avond en op rustige avonden kunnen ook voorbereidingen voor ontbijt en lunch worden getroffen. En ook hier kan, naast de primaire rol, wellicht een deel van de uren in de andere rol worden gemaakt. We gaan uit van minimaal 32 uur.
  • Een ervaren en verwelkomende bedrijfsleider die gasten aanvoelt en inspeelt op hun uitgesproken en onuitgesproken wensen, die soepel met de keukenploeg samenwerkt en collega’s helder aanstuurt. Wij geloven dat betrokkenheid, oog voor detail en een ontspannen houding samen gaan om ervoor te zorgen dat gasten in de watten worden gelegd. Zo kan zelfs bij topdrukte het team oprecht vrolijk en effectief functioneren. We bieden onze bedrijfsleider eventueel de mogelijkheid op termijn mede-eigenaar te worden van Pesto. Een deel van de aandelen kan verkregen worden als bonus voor geleverde prestaties op de werkvloer, een deel kan, indien gewenst, worden verworven door mede te investeren.
  • Ervaren en enthousiaste bedieningsmedewerkers die gasten voor zich weten te winnen en begrijpen dat een opstartende zaak veel creativiteit en inzet vraagt en die nooit te beroerd zijn om de afwas erbij te doen, een kinderstoel uit de kelder te halen of het weekgerecht op het wisselbord te schrijven. We bieden zowel uren overdag als in de avond en zowel contracten voor 32 uur of meer als flexibele contracten voor weekendcollega’s die ook af en toe door de weeks bijspringen.

Photo by Joe Hammond

We geloven voor alle vaste medewerkers in een gezonde werk-privé balans door onder meer een vaste weekenddag vrij te zijn en 2 aaneengesloten dagen vrij te zijn waardoor het weekend-gevoel niet bedreigd wordt.

We geloven in een hoge mate van zelfstandigheid en verantwoordelijkheid wat mogelijk wordt gemaakt door aandacht en tijd te besteden aan zorgvuldig inwerken en aan heldere bedrijfsrichtlijnen. Medewerkers moeten zich kunnen blijven ontwikkelen en groeien en daartoe zullen zowel interne als externe trainingen gegeven worden, wordt geïnvesteerd in wijnkennis en wordt rondom de introductie van een nieuwe menukaart een teamavond gehouden om te proeven en het hele team te betrekken.

We zijn ons ervan bewust dat de horeca niet de best betalende bedrijfstak is en dat de (nieuwe) CAO niet op alle vlakken op enthousiasme kan rekenen. We kunnen als startende horecazaak geen gouden bergen beloven, maar geloven wel dat betrokken medewerkers die het verschil maken op de werkvloer een eerlijk en passend salaris horen te verdienen, dat successen samen gevierd moeten worden en dat vaste medewerkers bij winst ook mee horen te profiteren.

Solliciteren?
Ben je vanaf februari/maart 2018 beschikbaar en wil je solliciteren? Stuur dan liefst zo snel mogelijk, een mail met CV en motivatiebrief naar Wim van der Meer en Ilse Nelemans (eigenaren) op pesto@deontdekkingutrecht.nl. Wil je meer weten neem dan contact op met Ilse op 06-51588117.