Dagelijks open van 08:00 tot 18,00, weekend van 09:00 tot 18.00 uur.
Huisgemaakt ontbijt, lunch, high-tea & borrel! Telefoon: 030-751 47 19

Over de Ontdekking

Veel meer dan een koffiezaak

Op de locatie van De Ontdekking heeft de afgelopen 60 jaar een reisbureau gezeten. Met een knipoog naar dit verleden hebben we het reisthema vastgehouden in de menukaart en de inrichting van ons pand. De Ontdekking biedt een gezellige, informele omgeving, waarin elk hoekje een eigen sfeer heeft. De menukaart biedt voor elk moment van de dag passende, huisgemaakte gerechten. ’s Morgens een licht of uitgebreid ontbijt, de hele dag door heerlijke belegde broodjes en vanaf 12 uur verse salades en huisgemaakte soepen. Natuurlijk zijn onze zelfgebakken taarten de hele dag verkrijgbaar en high-tea’en kan vanaf 14.30 uur.

Internationale sfeer en menukaart

De vele hoekjes en verdiepingen binnen de locatie maken de Ontdekking knus en gezellig om te zitten. Neem de houten vliering boven de bar. Door de relaxte sfeer en kleurrijke lounge banken waan je je meteen in Latijns Amerika.

Kom je alleen voor een drankje; dan kun je nog alle kanten op. We zijn trots op onze Bacchi-koffie die we in alle varianten voor je zetten en onze Harney&Sons thee, die we zoveel mogelijk los serveren. Ook hebben we een uitgebreid assortiment frisdrank, waaronder Orangina en Ginger Beer, en maken we elke dag verse smoothies in de blender met niets dan natuurlijke ingrediënten. De Arabic Night bijvoorbeeld, met sinaasappel, kokosmelk, avocado, dadels en munt…

Zelf rondlopen bij de Ontdekking? Dat kan hieronder!

Let op: je verdwaalt gemakkelijk! Als hulpmiddel: je komt binnen bij de bar en dan kun je met de trap omhoog naar ZA: Zuid-Amerika. Ga je vanaf de bar naar rechts, op de begane grond, dan kom je in EU: Europa. Vanuit Europa kun je omhoog naar AZ: Azië en naar beneden naar AF: Afrika.