Dagelijks open van 08:00 tot 19,00, weekend van 09:00 tot 19.00 uur.
Huisgemaakt ontbijt, lunch, high-tea & borrel

Bekijk ons menu

Ons menu speelt in op de diverse continenten van de wereld. Dit zie je terug in ons brood, maar ook in drankjes en lekkere hapjes. Klik hier en bekijk onze menukaart in PDF.

Gezellig bijkletsen, lunchen, High Tea of een hartig hapje voor de film doe je dus bij De Ontdekking!

 • turks brood
  Broodjes & bites

  We willen de de diversiteit van de wereld uitstralen, in ons pand en in onze kaart. Zo hebben we Italiaanse Ciabatta, Griekse yoghurt, Egyptische dukkah-dip, Engelse high-tea's en de heerlijke Arabic Night-smoohie op het menu. Maar we houden ook van ons eigen land en dus kun je altijd bij ons terecht voor heerlijk nuchter Hollands oerbrood met een glas biologische verse melk.

 • lekkers
  Taartjes enzo

  Onze taartjes en ander lekkers worden met veel plezier gemaakt door onze patisseriechef Ans. Zij bedenkt regelmatig wat nieuws om uit te proberen.

  Wil je een taart bestellen voor thuis? Laat het ons vooral van tevoren weten!

 • Harney & Sons
  Eerlijke en bijzondere thee

  Onze thee is van Harney & Sons. Harney & Sons werd verkozen tot de beste thee in de wereld en kreeg de “Top London Afternoon Tea Award 2007” van de “United Kingdom Tea Council”. Dat verbaast ons niet. Ook wij zijn gevallen voor de uitzonderlijke kwaliteit, het FairTrade gedachtegoed en de bijzondere smaken. Harney & Sons is lid van de “1%  for the planet “-club: dit zijn bedrijven die ten minste 1% van hun netto-inkomsten aan ecologische-doelen geven om de wereld leefbaarder te maken. Dan geniet je nog meer van de winterse 'hot cinnamon', de subtiele 'chinese flower'-groene thee of de bangkok met kokos en gember!

 • Koffie

  Onze koffie is van het Nederlandse merk Bacchi. Ook hier hebben we gekozen voor goede kwaliteit en FairTrade. Wij werken met een single origin boon uit Brazilië, uiteraard een Arabica koffieboon. Bacchi selecteert niet alleen met zorg de bonen, maar is ook donateur van Coffee Kids. Deze organisatie bekommert zich over het welzijn van families en kinderen van koffieboeren, door ze betere leefomstandigheden te bieden op het gebied van scholing, hygiëne en gezondheidszorg. Voor meer informatie zie www.coffeekids.org. Verder levert Bacchi een bijdrage aan een beter milieu door gebruik te maken van disposables die hoofdzakelijk van afbreekbaar materiaal zijn gemaakt.

 • Smoothies
  Natuurlijke sappen en smoothies

  Een gezonde verfrissing zijn onze eigengemaakte sapjes en smoothies. Natuurlijk persen we zelf onze verse jus d'orange, maar we maken ook speciale combinaties in onze smoothies. Onze Arabic Night bevat onder meer avocado & dadel, wat niet alleen een sensatie is voor je tong, maar ook voor je weerstand! Daarnaast hebben we ook gebottelde biologische perensap en appelsap.

 • Lunchen en de dag breken

  De lunch wordt in Nederland steeds meer ontdekt als een fijn moment om de dag te breken en even op te laden voor de middag. Onze chef maakt heerlijke quiches, vers uit de oven en uitgebreide maaltijdsalades, naast onze belegde broodjes. Je bent er middag op de dag echt even tussenuit.

 • Lekker wakker worden

  Winter of zomer, de ochtend blijft voor veel mensen een moeilijk moment van de dag. Bij ons kun je lekker wakker worden in je eigen tempo. Snel als je haast hebt met een koffie en een ontbijtje to go, op weg naar je werk. Of langzaam, als je even wilt bijkomen,  met een krantje en een uitgebreid ontbijt, zoals het high-breakfast met croissants en heerlijk brood&beleg, eventueel aangevuld met scrambled eggs. Je bent zeven dagen per week van harte welkom!